Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011


Μεγάλο πράγμα ο άνθρωπος μα πάντα να θυμάσαι
έχει μεγάλη διαφορά να δείχνεις απ’ το να’σαι


ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΟΥ


Φημισμένο ως αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό το θυμάρι παράγει ένα πολύ καλό αλλά μάλλον σπάνιο στην Ευρώπη μέλι. Ωστόσο, η Ισπανία και η Ελλάδα όχι μόνο παράγουν αλλά και εξάγουν αυτό το μέλι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανάλυση της ποιότητας του μελιού μου φέτος.



3 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλημέρα και καλοξοδεμένο με υγεία.
Βλέπω στην ανάλυση δύο στοιχεία διαστάση και γυρεόκοκκους η κάνω λάθος γιατί δεν γίνετε μεγέθυνση.
Φυσικά κάθε στοιχείο που αναλύουν ανεβάζει και το κόστος της ανάλυσης. Εγώ θα προτιμούσα να μου λέγαν υγρασία και αγωγιμότητα που έχει και μικρό κόστος και ας μην μου λέγαν την διαστάση γιατί είναι 100 %σίγουρο πως σε ένα φρέσκοτρυγημένο μέλι που δεν θερμάνθηκε η διαστάση να είναι υψηλή και η HMF χαμηλή .Με το πέρασμα του χρόνου και με την θέρμανση η πρώτη κατεβαίνει και η δεύτερη ανεβαίνει.
Τέλος σωστή η παρατήρηση για να χαρακτηριστεί το μέλι θυμαρίσιο δεν αρκούν μόνο οι γυρεόκοκκοι πρέπει να αναλυθούν και τα ζάχαρα τα οποία θα ανεβάσουν κατά πολύ το κόστος της ανάλυσης.

melissokomia kritis είπε...

κ Θεοδόση πολύ σωστά παρατηρήσατε ότι η ανάλυση έχει δυο στοιχεία τη διάσταση που είναι 28,3 και γυρεόκοκκους θυμαριού 75%.Το HMF είναι δεδομένο ότι θα είναι χαμηλό απ'τη στιγμή που το μέλι δεν έχει θερμανθεί.Όσο για την υγρασία σε ένα θυμαρίσιο μέλι που έχει συλεχθεί ώριμο είναι συνήθως 14-17%.Η διάσταση και η γυρεόκοκκοι είναι αυτό που ζητάνε προτίστος όλοι οι έμποροι. Και δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο ότι ένα φρεσκοτρυγημένο μέλι θα έχει υψηλή διάσταση.Στη διάσταση δείχνουν πολλά!!!!!!!!!.Το κόστος αυτής της εξέτασης στο Μ.Α.Ι.Χ. είναι 62,5ΕΥΡΩ

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να είσαι πάντα καλά φίλε και να τρυγάς δημιουργία.