tag:blogger.com,1999:blog-985091402860697464.post8061395188991854652..comments2023-10-22T18:07:42.863+03:00Comments on Melissokomia Kritis: melissokomia kritishttp://www.blogger.com/profile/18219724937424131438noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-985091402860697464.post-83423254731617981632011-11-12T13:49:17.621+02:002011-11-12T13:49:17.621+02:00Να είσαι πάντα καλά φίλε και να τρυγάς δημιουργία....Να είσαι πάντα καλά φίλε και να τρυγάς δημιουργία.ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣhttps://www.blogger.com/profile/11346901736573216546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-985091402860697464.post-48076944913063123602011-10-23T22:48:23.810+03:002011-10-23T22:48:23.810+03:00κ Θεοδόση πολύ σωστά παρατηρήσατε ότι η ανάλυση έχ...κ Θεοδόση πολύ σωστά παρατηρήσατε ότι η ανάλυση έχει δυο στοιχεία τη διάσταση που είναι 28,3 και γυρεόκοκκους θυμαριού 75%.Το HMF είναι δεδομένο ότι θα είναι χαμηλό απ'τη στιγμή που το μέλι δεν έχει θερμανθεί.Όσο για την υγρασία σε ένα θυμαρίσιο μέλι που έχει συλεχθεί ώριμο είναι συνήθως 14-17%.Η διάσταση και η γυρεόκοκκοι είναι αυτό που ζητάνε προτίστος όλοι οι έμποροι. Και δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο ότι ένα φρεσκοτρυγημένο μέλι θα έχει υψηλή διάσταση.Στη διάσταση δείχνουν πολλά!!!!!!!!!.Το κόστος αυτής της εξέτασης στο Μ.Α.Ι.Χ. είναι 62,5ΕΥΡΩmelissokomia kritishttps://www.blogger.com/profile/18219724937424131438noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-985091402860697464.post-87081067522111076742011-10-23T12:09:08.394+03:002011-10-23T12:09:08.394+03:00Καλημέρα και καλοξοδεμένο με υγεία.
Βλέπω στην ανά...Καλημέρα και καλοξοδεμένο με υγεία.<br />Βλέπω στην ανάλυση δύο στοιχεία διαστάση και γυρεόκοκκους η κάνω λάθος γιατί δεν γίνετε μεγέθυνση.<br />Φυσικά κάθε στοιχείο που αναλύουν ανεβάζει και το κόστος της ανάλυσης. Εγώ θα προτιμούσα να μου λέγαν υγρασία και αγωγιμότητα που έχει και μικρό κόστος και ας μην μου λέγαν την διαστάση γιατί είναι 100 %σίγουρο πως σε ένα φρέσκοτρυγημένο μέλι που δεν θερμάνθηκε η διαστάση να είναι υψηλή και η HMF χαμηλή .Με το πέρασμα του χρόνου και με την θέρμανση η πρώτη κατεβαίνει και η δεύτερη ανεβαίνει.<br />Τέλος σωστή η παρατήρηση για να χαρακτηριστεί το μέλι θυμαρίσιο δεν αρκούν μόνο οι γυρεόκοκκοι πρέπει να αναλυθούν και τα ζάχαρα τα οποία θα ανεβάσουν κατά πολύ το κόστος της ανάλυσης.Θεοδόσης Κατσαρόςhttps://www.blogger.com/profile/08800812490179789545noreply@blogger.com