Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Γνωριμία


Θα ξεκινήσω με τρεις μαντινάδες.
Άμα πονείς να μου το λες
να κλαίω εγώ για σένα
για δεν μπορώ να τα θωρώ
τα μάθια σου κλαμένα.
(για το μοναχογιό μου)

Όσα ταξίδια με το νου
κι αν  έχω καμομένα
αρχή και τέλος έχουνε
αγάπη μου εσένα.
(για τη σύζυγο μου που με αντέχει τόσα χρόνια)

Γλυκιά ‘ναι η έρμη η ζωή
μα φεύγει στ’ άψε σβήσε
μη χαραμίζεις μια στιγμή
όσο μπορείς τις ζήσε.
(για όλους εσάς που με διαβάζετε)

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα blog μετά από μεγάλο διάστημα που διάβαζα τα blog  διαφόρων συναδέλφων. Τολμώ να αυτοαποκαλούμαι επαγγελματίας μελισσοκόμος – βασιλοτρόφος μετά από 20 χρόνια και κάτι αποκλειστικής απασχόλησης μου με τα μελίσσια. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλεία μου θα δείτε και θα διαβάσετε στην ιστοσελίδα μου www.melissokomiakritis.gr  . Για μένα μελισσοκομία σημαίνει τρία βασικά πράγματα, ΥΓΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ – ΤΡΟΦΗ. Ένα να λείπει χαλάει η αλυσίδα και δεν κάνουμε τίποτα.
Φέτος λόγο των κακών καιρικών συνθηκών από την άνοιξη, μέχρι και πριν λίγες μέρες τα μελίσσια δεν αναπτύχτηκαν κανονικά όπως τις άλλες χρονιές. Μπήκαμε στα πρώιμα θυμάρια τον Ιούνιο. Πήραμε τον Ιούλιο πολύ λίγα μέλια. Και μετά στα όψιμα θυμάρια όπου και εκεί τα ίδια. Τα μελίσσια ήδη καταπονημένα με μηδενικούς γόνους και με γερασμένους πληθυσμούς άρχισαν να εξασθενούν. Η απόλυτη ξηρασία η έλλειψη γυρεοδοτικών φυτών, οι σφήκες και οι σκούροι (μπούμπουροι) συμπλήρωσαν το πάζλ. Και όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «Ενός κακού μύρια έπονται».
Εδώ έρχεται η NOZEMA SERRANA. Και λέει ο φίλος μου ο Παντελής ο Περάκης στο blog του Chania Bee ότι ο εχθρός είναι προ των πυλών. Εγώ θα πω ότι είναι εντός εδώ και πολύ καιρό. Και όποιος δεν το κατάλαβε, ο Θεός να τον βοηθήσει.

2 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Λευτερη καλως ηλθες στους μελισσομπλοκαδες,διαβαζουμε στον Παντελη για την καταστροφη και ευχομαστε να ειναι ψεμα...

meliritos είπε...

Να εισε καλα εσυ και η οικογενεια σου